acțiuni către fericire (2)

Ieri te îndemnam să mergi sau să alergi, azi te provoc să scrii. Pentru a lucra pe obiectivul setat anterior, acela de a-ți crește constant nivelul de fericire, îți propun o nouă acțiune.

Scrie timp de 20 de minute pe zi, timp de două săptămâni, despre cele mai adânci și mai ascunse emoții pe care le trăiești. Nu te preocupa de gramatică și exprimare literară, nu trebuie să vadă nimeni ce ai scris, poți să arzi foile imediat sau să le pui într-un loc sigur dacă preferi să le recitești mai târziu.

Profesorul James Pennebaker de la Universitatea din Texas, inițiatorul acestei tehnici, a descoperit că cei care au aplicat expressive writing timp de cel puțin patru zile la rând au beneficiat de efecte pozitive asupra stării de sănătate, creșterea funcției imunitare și îmbunătățiri semnificative ale dispoziției. Mintea noastră este creată pentru a înțelege ceea ce trăim. A  „da sens” experiențelor prin scris te va ajuta să-ți antrenezi și să-ți crești memoria de lucru, să dormi mai bine, să fii mai deschis spre a comunica cu cei din jur.

Dacă ești implicat într-o relație de cuplu și ți-ai propus să lucrezi pentru a o îmbunătăți, scrie despre relația cu partenerul tău preț de 20 de minute, de trei ori pe zi. Studiile spun că vei fi mai înclinat să te implici ulterior într-un dialog intim acordând astfel relației tale mai multe șanse să dureze.