Acțiuni către fericire (5)

Te-ai trezit dimineață și soarele îți bătea blând în fereastră, ai văzut primul copac înflorit din această primăvară, autobuzul a venit exact la timp, un coleg te aștepta cu cafeaua făcută, vânzătoarea de la covrigărie ți-a zâmbit și ți-a urat o zi bună…  Cu ce ai putea să continui această listă? Care sunt lucrurile pentru care tu ești recunoscător azi?

Dacă poți să simți recunoștință pentru lucruri simple, înseamnă că deții abilitatea de a fi fericit/ă. Păstrează la îndemână un carnețel și scrie în fiecare seară, timp de trei săptămâni, cinci lucruri pentru care te simți recunoscător. Neil Pasricha, director al Institute for Global Happiness, a creat 1000awasomethings.com din dorința de a împărtăși cu ceilalți motivele pentru care este fericit.

Un studiu realizat în 2003 de către Robert Emmons și Michael McCullogh arată că participanții care au notat cinci lucruri pentru care erau recunoscători, pentru o perioadă de zece săptămâni la rând, au fost mai fericiți și mai sănătoși fizic decât participanții care au notat cinci evenimente obișnuite.

Charles Dickens a spus bine: „Meditează asupra binecuvântărilor din prezent, din care oricine are destule, și nu asupra necazurilor din trecut, din care oricine are câteva.